Těšanská domácí zabíjačka
Těšanská domácí zabijačka,
V sobotu 7.února proběhla v naší obci již pátá sokolská zabíjačka. Příprava trvala víc než týden. Sešli jsme se u sportovních kabin již ráno před 6-tou hodinou a začalo se vše připravovat. První jídlo byl guláš a byl připraven již kolem 10-té hodiny. Další porce se připravovali v průběhu celého dne. Následoval ovar, odpoledne polévka s játrovými knedlíčky, jitrnice, tlačenka, škvarky.
Celý den doprovázelo slunečné počasí a tak se zabíjačky zúčastnil hojný počet lidí z naší obce. Návštěvníci ocenili lidové ceny a tak z čuníka nic zbylo. I když někteří vstávali brzy ráno a celý den byli v jednom kole, všichni měli večer pocit, že bylo dobře vrátit se k této tradici. Poděkování patří všem členům těšanského sokolu, kteří pomohli s přípravou zabíjačky.
Martin Rychlík
Fotografie k vidění zde.